Настава ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 07 март 2011 22:08

Редовна настава

У организацији редовне наставе примењују се елементи индивидуализоване, полу програмиране, проблемске, тимске активне наставе. Током школске године реализују се и часови који доприносе унапређивању наставе, као што су огледни, јавни и сл. Од ове школске године настава из поједини предмета реализује се у мултимедионалној учионици помоћу савремених наставних средстава ( интерактивна бела табла,рачунар, намештај,пројектор...)

Изборна настава

Изборна настава реализује се према склоностима ученика. Од I до VIII разреда реализују се часови грађанског васпитања и верске наставе. У млађим разредима то су часови народне традиције ( I и IВ разред) и чувари природе ( II и III разред). У старијим разредима реализује се настава обавезних изборних предмета: немачки језик и физичко васпитање-кошарка, рукомет, фудбал (од V до VIII разреда); домаћинство ( VII и VIII разред), информатика и рачунарство ( од V до VIII разреда).

Додатна настава

Организује се за ученике натпросечних способности, који показују интересовање за проширивање знања из одређених предмета. Настава се изводи од IV до VIII разреда. У IV разреду реализују се часови додатног рада из математике, а у старијим разредима из математике, српског језика, енглеског језика, географије... У сарадњи са наставницима, ученици се у додатном раду, уз примену различитих метода и облика рада усмеравају на самосталност, креативност, истраживачки рад. Све ово резултира успехом на различитим нивоима такмичења.

Допунска настава

Организује се за ученике који имају тешкоће у савлађивању наставног градива. Часове могу похађати сви ученици од I до VIII разреда. Захтеви и задаци прилагођавају се могућностима ученика како би што лакше савладали тешкоће у стицању знања. У млађим разредима организује се допунска настава из српског језика и математике, а у старијим разредима и из осталих предмета.

Слободне активности

(друштвене, техничке, хуманитарне, спортске и културне)

У складу са интерересовањима ученика организован је рад различитих секција: математичке, драмске, литерарне, рецитаторске , новинарске, историске, биолошке, архитектонске и грагевинске, саобраћајне, рукометне, кошаркашке...

Последње ажурирано уторак, 08 март 2011 10:05
 

Анкета

Коју средњу школу желиш да упишеш?
 

Посетиоци

Имамо 12 гостију на мрежи

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Template