Упис у средњу школу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   

ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Ускоро ћеш се наћи пред једном од важних одлука – пред одлуком, која ће у великој мери да утиче на твоју будућност. Опредељење за једно од занимања и школу, није само избор онога сто ћеш радити и што ће ти се дешавати следећих неколико година. Избором занимања и школе бираш оно чиме ћеш се можда бавити целог свог живота.

Ако будеш имао све информације које су важне за прави избор средње школе направићеш добар избор.

Овај информатор има за циљ, пре свега, да те упути у ‘тајне’ полагања Завршног испита који те чека на крају твог осмогодишњег школовања. Да би наставио своје образовање, потребно је да се упишеш у неку од средњих школа које трају три или четири године. Али пре него што наставиш школовање, потребно је да покажеш знање на Завршном испиту.

Ове школске године полагаће се, као и претходних година, математика,  српски језик односно матерњи језик и комбиновани тест (физике, билогија, хемија, историја и географија) по завршетку VIII разреда у јуну месецу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије направило је базу података свих ученика осмих разреда на целој територији Републике Србије, па ће се упис, као и претходне године, обављати електронским путем. 

Само на тај начин сваки ученик ће моћи да се, искључиво на основу онога што је сам постигао, упише у неку од средњих скола.

Веома је важно разликовати Завршни испит од пријемног испита. Пријемни испит полажу ученици који су се определили за уметничке школе, филолошке гимназије, математичке гиназије, гимназије за спортисте и школа за таленте, а полажу и Завршни испит као и сви ученици осмих разреда који желе да се упишу у четворогодишње школе и гимназије.

 

ЗБИРКА ЗАДАТАКА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА
ЗБИРКА ЗАДАТАКА ИЗ МАТЕМАТИКЕ
ЗБИРКА ЗАДАТАКА ИЗ БИОЛОГИЈЕ, ГЕОГРАФИЈЕ, ИСТОРИЈЕ, ФИЗИКЕ И ХЕМИЈЕ 

Анкета

Коју средњу школу желиш да упишеш?
 

Посетиоци

Имамо 19 гостију на мрежи

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Template