Јубилеј Огранка Вукове задужбине ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици наше школе , одељења II1, II3 и IV1 учествовали су на конкурсу „Млади чувари народне духовне културе“ Огранка Вукове задужбине који је трајао до 25. XI 2011. год.

13. XII 2011. год. у Дому културе организована је свечана академија поводом 10 година постојања огранка.

Тим поводом додељене су награде ученицима, школама, учитељима и наставницима који су својим уметничким даром одговорили на задате теме „Најлепше речи се шапућу“( млађи узраст) и „Мој је језик  од  злата јабука“ (старији узраст) ликовним и литерарним радовима.

У уводном делу програма, ученици II3 одељења, учитељице Раде Ивановић су извели краћи рецитал, везан за Вуков рад и стваралаштво, у аутентичним народним ношњама.

Ученица II3 Милица Марковић освојила је 1. место и награђена књигом за литерарни састав, а ученица IV1 Катарина Јаворац освојила је 2. место и награђена књигом за ликовни рад.

Ученик VIII3 разреда  Никола Бркић је такође награђен за литерарни рад на тему „Мој је језик од злата јабука“.

Најбољи радови су читани. Гости програма били су из Жабљака, Ниша, Републике Српске, као и један од омиљених дечијих песника Недељко Попадић. Он је својим наступом награђен громким аплаузом  публике.

Поносни смо на свој рад  и ученике, јер смо својим језичким и ликовним изражавањем узели учешће у очувању наше духовне културе за коју се и Вук борио.

 

Анкета

Коју средњу школу желиш да упишеш?
 

Посетиоци

Имамо 18 гостију на мрежи

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Template