Књижевно вече у нашој школи Штампа Ел. пошта

У уторак, 27. марта 2018. године, одржано је књижевно вече посвећено песникињи Љиљани Браловић, која живи и ствара у живописном селу Прањани.

Љиљана је почела да пише поезију још у Гимназији, али је прву књигу песама Птице су створене да лете, објавила 2000. године. Две године касније из штампе је изашла и друга збирка песама под именом Балада заборављеном. Ова даровита песникиња, објавила је још три књиге песама: Далеки корени, Очи које ме траже и Човек и зид; збирку дечјих драма под називом Није луда луда и књигу приповедака Приче испод ожиљка. Председница је књижевног друштва Запис из Горњег Милановца и члан Удружења књижевника Србије. Доботник је награда за сатиру, кратку причу, афоризме, духовну поезију, као и за родољубиву, социјалну и љубавну поезију. Две монодраме су постављене на сцену и гостовале у више градова у Србији и Републици Српској.

 

Књижевно вече су припремиле Данијела Пештерац, проф. енглеског језика и Марија Петронијевић, проф. српског језика, док су у програму учествовали: хор школе који води проф. музичке културе Слађана Новичић, рецитатори Сара Мирковић, Сара Сретеновић, Софија Чубриоловић и Александра Ковачевић, као и професори који су говорили Љиљанине песме – Драган Парезановић, Јелена Бојовић и Милена Ђулић.

Техничку подршку програму је обезбедио учитељ Небојша Милетић, а за сцену се побринула Наташа Јечменић, проф. ликовне културе.

Цео програм је реализован уз подршку директора школе и публике која је уживала слушајући Љиљанине песме у извођењу наших рецитатора.

 

Анкета

Коју средњу школу желиш да упишеш?
 

Посетиоци

Имамо 15 гостију на мрежи

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Template