VukKaradzic.jpg

 

Школа по мери првака

ШКОЛА ПО МЕРИ ПРВАКА

Сваке године у пролеће организујемо дружење са будућим првацима и њиховим родитељима. После окупљања у дворишту, делимо их у групе и онда иду у обилазак школе. Учествују у раду пет радионица чији садржаји су реализовани у оквиру предмета математике, музичког, ликовног, биологије и физичког васпитања. Након обиласка, следи освежење у школској кухињи за предшколце, као и дружење са учитељима из продуженог боравка.

Ове године, у суботу, 17. 3. 2018. године у нашој школи одржана је промоција школе под називом „Школа по мери првака“. Промоција је започела у десет сати у школском дворишту. Директор је поздравио предшколце и родитеље и позвао их на представљање школе.

Школу је тај дан посетило око 100 будућих првака. Били су подељени у пет група. Свака група је добила свој беџ. Учитељице које су тај дан имале улогу домаћица водиле су своје групе на следеће радионице:

- Музичка радионица
- Ликовна радионица „Лептир“
- У здравом телу, здрав дух
- Весела математика
- У царству природе

Актив учитеља

 

Музичка радионица - Ликовна радионица - Весела математика

Музичка радионица.

Гордана Пауновић и Јованка Даниловић, професори разредне наставе, у учионици број 17 организовале су музичку радионицу на којој су ученици учили песмицу „Висибаба“. Прво су научили песмицу, а затим су уз помоћ ученика четвртог разреда свирали на дечјим инструментима. На крају су сви заједно играли уз дату песму.

Ликовна радионица „Лептир“

У учионици број 12, Наташа Ралић и Љиљана Крџић, професори разредне наставе, организовале су ликовну радионицу на којој су ученици правили лептира. Уз помоћ ученика четвртог разреда прво су бојили лептире, а затим су на крила лептира стављали лизалицу уместо главе.

Весела математика

Математичке игре за будуће прваке организовала је Јелена Мандић, професор разредне наставе. Кроз разне игре деца су се упознала са једноцифреним бројевима- ређање картица од 0-9, „Колико има?“, „Погоди број“...

 

Царство природе

У кабинету за биологију ученици старијих разреда, професор биологије Весна Марковић и професор физике Олга Дукић представиле су предшколцима природне науке. Показани су пригодни огледи, као и презентација школе.

Предшколци су се упознали са биљним и животињским светом. Показани су им скелет човека, скелет мачке, па склет шарана где су уочили огромне разлике у врстама. Након тога показана им је лобања човека.

Прегледали су старе књиге о диносауросима, које су им привукле пажњу.

Омогућено им је да користе лупу и микроскоп и да гледају перо птице....

„Живи кутак“ у коме се налази акваријум, маховине итд. их је баш одушевио па су постављали много питања, на која су им са задовољством одговарали ученици старијих разреда.

 

У здравом телу здрав дух

У оквиру пројекта Школа по мери првака, ученици су посетили и фискултурну салу а наставници Мица Савковић, Срђан Парезановић и учитељица Мира Куртић су организовали полигон спретности прилагођен узрасту деце.

Разни реквизити и справе омогућили су да деца висе, пењу се, провлаче се кроз обруч, скакућу и уз све то омогућили смо им да се што више играју.

Деца су ходала по уској површини, превртала се и шутирали лопту на кош и гол...

Деца су ходала по уској површини, превртала се и шутирали лопту на кош и гол... Родитељима је предочена потреба да се деца што више крећу, играју и вежбају. Водитељи су се трудили да воде децу кроз полигон, да им буде занимљиво и шарено уз претњу музике.

Наглашено је да слоган „У здравом телу здрав дух“ све више има значај.

 

  • Будући прваци и њихови родитељи са нестрпљењем ишчекују да уђу у школу.
  • Директор Милко Иконић пожелео је срдачну добродошлицу будућим првацима и њиховим родитељима.
  • Одбор за дочек будућих првака чинили су: педагог Анђелка Петровић, помоћник директора Данијела Пештерац, професор Мица Савковић и психолог Марија Вуловић.
  • У холу школе будуће прваке срдачно су дочекали учитељи Остоја Јокановић и Марине Спасојевић као и психолог Марија Вуловић.
  • На ликовној радионици учитељи Наташа Ралић и Љиљана Крџић помагали су будућим правацима у цртању првих цртежа.
  • Учитељица Јелена Мандић објаснила је будућим првацима да је математика лака наука и да је са лакоћом могу савладати.
  • У кабинету биологије ученици старијих разреда као и предметни професори упознали су будуће прваке са биљним и животињским светом.
  • Професор физичког Срђан Парезановић са колегама показао је будућим ученицима основне вежбе из физичког као и рад на неким справама.
  • Професорка физичког Мица Савковић водила је будуће прваке корак по корак по справама, показивала им основна правила и координирала радионицом "У здравом телу здрав дух".