VukKaradzic.jpg

 

Школа по мери првака

ШКОЛА ПО МЕРИ ПРВАКА

Сваке године у пролеће организујемо дружење са будућим првацима и њиховим родитељима. После окупљања у дворишту, делимо их у групе и онда иду у обилазак школе. Учествују у раду пет радионица чији садржаји су реализовани у оквиру предмета математике, музичког, ликовног, биологије и физичког васпитања. Након обиласка, следи освежење у школској кухињи за предшколце, као и дружење са учитељима из продуженог боравка.

 

Школа по мери првака

У оквиру уписних активности које су део годишњег плана и програма школе и пројекта Школа по мери првака, у претходној недељи су реализовани родитељски састанци за вртиће по следећем распореду:


 • у среду, 9. марта за вртиће Невен, Радост,Сунце, Бамби и Мајски цвет
 • у четвртак, 10. марта за вртиће Бисери, Младост, Дечји гај, Полетарац и Мали капетан
 • у петак, 11. марта за вртиће Лилипут, Гимназион, Чаролија и Бобиленд

Активности се настављају и ове и следеће недеље посетом предшколских група школи. Ове недеље је планирано дружење са групама из Гимназиона, Бисера, Младости и Бобиленда, а следеће недеље из Невена, Радости,Чаролије и Лилипута. Родитељски састанци за родитеље будућих првака у приватним вртићима ће бити накнадно заказани. План посете обухвата продужени боравак, кабинете за биологију, физику и математику, дружење са учитељима , салу за физичко и освежење у школској кухињи.

Посета предшколаца из вртића Гимназион, 14. 3. 2022. године – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Младост – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Бобиленд – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Бисери – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Невен – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Бисери (поподневна група)– фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Чаролија – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Полетарац – фотографије можете погледати ОВДЕ.

Посета предшколаца из вртића Лилипут – фотографије можете погледати ОВДЕ.

 

Музичка радионица - Ликовна радионица - Весела математика

Музичка радионица.

Гордана Пауновић и Јованка Даниловић, професори разредне наставе, у учионици број 17 организовале су музичку радионицу на којој су ученици учили песмицу „Висибаба“. Прво су научили песмицу, а затим су уз помоћ ученика четвртог разреда свирали на дечјим инструментима. На крају су сви заједно играли уз дату песму.

Ликовна радионица „Лептир“

У учионици број 12, Наташа Ралић и Љиљана Крџић, професори разредне наставе, организовале су ликовну радионицу на којој су ученици правили лептира. Уз помоћ ученика четвртог разреда прво су бојили лептире, а затим су на крила лептира стављали лизалицу уместо главе.

Весела математика

Математичке игре за будуће прваке организовала је Јелена Мандић, професор разредне наставе. Кроз разне игре деца су се упознала са једноцифреним бројевима- ређање картица од 0-9, „Колико има?“, „Погоди број“...

 

Царство природе

У кабинету за биологију ученици старијих разреда, професор биологије Весна Марковић и професор физике Олга Дукић представиле су предшколцима природне науке. Показани су пригодни огледи, као и презентација школе.

Предшколци су се упознали са биљним и животињским светом. Показани су им скелет човека, скелет мачке, па склет шарана где су уочили огромне разлике у врстама. Након тога показана им је лобања човека.

Прегледали су старе књиге о диносауросима, које су им привукле пажњу.

Омогућено им је да користе лупу и микроскоп и да гледају перо птице....

„Живи кутак“ у коме се налази акваријум, маховине итд. их је баш одушевио па су постављали много питања, на која су им са задовољством одговарали ученици старијих разреда.

 

У здравом телу здрав дух

У оквиру пројекта Школа по мери првака, ученици су посетили и фискултурну салу а наставници Мица Савковић, Срђан Парезановић и учитељица Мира Куртић су организовали полигон спретности прилагођен узрасту деце.

Разни реквизити и справе омогућили су да деца висе, пењу се, провлаче се кроз обруч, скакућу и уз све то омогућили смо им да се што више играју.

Деца су ходала по уској површини, превртала се и шутирали лопту на кош и гол...

Деца су ходала по уској површини, превртала се и шутирали лопту на кош и гол... Родитељима је предочена потреба да се деца што више крећу, играју и вежбају. Водитељи су се трудили да воде децу кроз полигон, да им буде занимљиво и шарено уз претњу музике.

Наглашено је да слоган „У здравом телу здрав дух“ све више има значај.

 

 • Будући прваци и њихови родитељи са нестрпљењем ишчекују да уђу у школу.
 • Директор Милко Иконић пожелео је срдачну добродошлицу будућим првацима и њиховим родитељима.
 • Одбор за дочек будућих првака чинили су: педагог Анђелка Петровић, помоћник директора Данијела Пештерац, професор Мица Савковић и психолог Марија Вуловић.
 • У холу школе будуће прваке срдачно су дочекали учитељи Остоја Јокановић и Марине Спасојевић као и психолог Марија Вуловић.
 • На ликовној радионици учитељи Наташа Ралић и Љиљана Крџић помагали су будућим правацима у цртању првих цртежа.
 • Учитељица Јелена Мандић објаснила је будућим првацима да је математика лака наука и да је са лакоћом могу савладати.
 • У кабинету биологије ученици старијих разреда као и предметни професори упознали су будуће прваке са биљним и животињским светом.
 • Професор физичког Срђан Парезановић са колегама показао је будућим ученицима основне вежбе из физичког као и рад на неким справама.
 • Професорка физичког Мица Савковић водила је будуће прваке корак по корак по справама, показивала им основна правила и координирала радионицом "У здравом телу здрав дух".