VukKaradzic.jpg

 

Награде и такмичења

Награде и такмичења


У нашој школи се јако цени и негује такмичарски дух. Деца се кроз наставу надмећу са другима али и са собом. У позитивној атмосфери се ученици наводе да побољшају себе, али и да прихвате могућност да неко ипак можда и може да их победи.

Психолози сматрају да су људи код којих је такмичарски дух дух развијен на прави начин задовољни, срећни, успешни, да им је квалитет живота на високом нивоу, али и да имају сталну жељу да побољшају себе и да на томе стално раде. Зато је јако важно да од најранијег детињства треба да учинимо најбоље што можемо да ученик добије жељу да се развија у односу на друге, не да би се поредио и трудио да буде бољи од других, већ, што је још важније да их бодримо да буду сваки дан бољи него што су били јуче, тј. да буду најбољи што могу да буду.

Имамо доста часова додатне наставе као и секција, на којима се наставници труде да ученицима пренесу што више наставних садржаја како би продубили њихова знања стечена на часовима, али и пружили нова знања и неке другачије садржаје који се не раде на редовној настави. Тако талентовани ученици још више напредују и буди им се жеља за такмичењима.


 

Најуспешнији у школској 2017/18.

У школској 2017/18. години на републичком такмичењу из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада, ученица седмог разреда Данка Савковић је освојила треће место и тако остварила најбољи резултат у овој школској години. Такмичење је одржано у Сремским Карловцима 12. и 13. маја 2018. године, а у оквиру предвиђеног програма, наставници и ученици су имали организован обилазак Сремских Карловаца под слоганом „Путевима српског језика и књижевности”.

 

Трећа награда на републичком такмичењу
из хемије

На републичком такмичењу из хемије одржаном у Београду, дана 21.маја 2018. године, ученик наше школе Бошко Танасковић освојио је III награду, уз пратњу наставнице Станојке Батрићевић.

Такмичење се реализовало у две етапе: тест и практична вежба. За Бошка је и једно и друго било на захтевном нивоу, осим што је можда тест био мало тежи. Највећу подржку пружили су му породица и наставница хемије. У разговору нам је рекао да га је ово такмичење које је одржано на ПМФ-у, можда и определило за наставак образовања и будућег занимања.

Танасковићу је ово такмичење један велики успех, а понос наше школе поред његових многобројних награда са осталих такмичења. Иначе пре пре републичког такмичења Бошко Тансковић је освојио I место на општинском као и I место на окружном такмичењу.

 

Велики успех ученика ОШ „Вук Караџић“
на кросу РТС-а

На теренима СЦ „Младост“ 11.05.2018.године одржан је крос РТС-а у 10 часова.

Сви ученици чачанских основних и средњих школа као и предшколских установа узели су учешће на кросу.

Екипно смо заузели највише првих места у рангу основних школа на територији Општине Чачак.

ОШ „Вук Караџић“ наставља да ниже спортске успехе, баш као и успехе на такмичењима у знању.


Актив наставника физичког васпитања

 

Велики успех младих кошаркаша - бронза на
Републичком такмичењу

Нижу се успеси и пехари младе екипе кошаркаша из Основне школе „Вук Караџић“.

Последњи у низу успеха је победа на Међуокружном такмичењу и треће место на Републичком такмичењу у Кладову.

Овом такмичењу претходило је Општинско и Окружно такмичење. На Општинском такмичењу савладане су најјаче екипе ОШ „Драгиша Мишовић“ и ОШ „Филип Филиповић“ из Чачка. На Окружном такмичењу победили су тимове ОШ „Краљ Александар“ из Горњег Милановца и ОШ „Милан Благојевић“ из Лучана.

Тим је предводо наставник Срђан Парезановић, а чинили су га Сергеј Срећковић (капитен), Ђорђе Златановић, Вељко Вујовић, Андрија Коларевић, Павле Секулић, Давид Станкоски, Стефан Крстић, Божидар Лакушић, Лазар Јовановић, Филип Николић и Ђорђе Петровић.

ОШ „Вук Караџић“ наставља да ниже спортске успехе, баш као и успехе на такмичењима у знању.

 

  • Са поносом директор Милко Иконић и помоћник директора Данијела Пештерац честитају Михаилу Павловић, ђаку генерације.
  • Припремили смо много диплома и награда за све наше ученике који су постигли сјајне резултате на такмичењима.
  • Књиге су спремне и за наших тридесет сјајних Вуковаца.
  • Директор са ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима у организацији Министарства просвете у школској 2017/18. год.
  • Једна сјајна генерација - 30 Вуковаца је добило награде 12. јуна, 2018.год.
  • Наши најбољи физичари Никола Вучићевић и Михаило Павловић на државном такмичењу у пратњи професорке Олге Дукић.
  • Директор са разредним старешинама и најбољим ученицима - Вуковцима 2017.год.
  • Хор наших ученика је увеличао прелепу свечаност доделе диплома Вуковцима
  • Поносне разредне старешине са својим најбољим ученицима - Вуковцима, дана 12.јуна, 2018.год.
  • Свечани програм доделе диплома је обогаћен звуцима гитара наших ученика.