VukKaradzic.jpg

 

Такмичења и награде

Такмичења и награде

У нашој школи се јако цени и негује такмичарски дух. Деца се кроз наставу надмећу са другима али и са собом. У позитивној атмосфери се ученици наводе да побољшају себе, али и да прихвате могућност да неко ипак можда и може да их победи.

Психолози сматрају да су људи код којих је такмичарски дух дух развијен на прави начин задовољни, срећни, успешни, да им је квалитет живота на високом нивоу, али и да имају сталну жељу да побољшају себе и да на томе стално раде. Зато је јако важно да од најранијег детињства треба да учинимо најбоље што можемо да ученик добије жељу да се развија у односу на друге, не да би се поредио и трудио да буде бољи од других, већ, што је још важније да их бодримо да буду сваки дан бољи него што су били јуче, тј. да буду најбољи што могу да буду.

Имамо доста часова додатне наставе као и секција, на којима се наставници труде да ученицима пренесу што више наставних садржаја како би продубили њихова знања стечена на часовима, али и пружили нова знања и неке другачије садржаје који се не раде на редовној настави. Тако талентовани ученици још више напредују и буди им се жеља за такмичењима. 

Календар такмичења

На основу Стручног упутства о организовању такмичења ученика основних и средњих школа избор ученика за општинско такмичење се врши искључиво на основу постигнутих резултата ученика на школском такмичењу.

Ученик може учествовати на такмичењу и смотри из највише два наставна предмета и једног ваннаставног облика васпитно – образовног рада.


Директор школе Милко Иконић

 

Резултати са општинског такмичења из физике

У недељу, 23. фебруара 2020. године је одржано општинско такмичење из физике у ОШ „ Филип Филиповић“ у Чачку. Наши ученици су остварили запажене резултате и пласман на виши ниво такмичења.

У категорији ученика шестог разреда, прво место је освојила Тара Недић са максималних 100 поена. Друго место су освојили Милица Павловић, Никола Андрић и Невена Луковић, а треће место Лана Дукић и Душан Ђурић. Похвале су добили Страхиња Дабић, Никола Марковић и Нађа Мунитлак.

Прво место у категорији ученика седмог разреда, освојили су Алекса Јоцовић (100 поена), Александар Госпавић и Чедомир Јанковић. Друго место је освојио Павле Макљеновић, а треће место Мартин Живковић.

Осмаци су ове године имали две похвале које су добили Сања Максимовић и Павле Ђурић. Честитамо ученицима на оствареним резултатима и желимо им пуно успеха на окружном такмичењу.


 

Успешни и на информатици

У суботу, 22. фебруара, ученици су се такмичили у знању из информатике и програмирања. Никола Андрић, ученик шестог разреда је освојио друго место, а Александар Госпавић, ученик седмог разреда је освојио прво место. Пласман на виши ниво такмичења остварио је и седмак Павле Макљеновић. Честитамо ученицима и желимо им пуно успеха на окружном нивоу такмичења.

Коначне резултате са општинског такмичења у Прељини можете погледати овде.


 

Одржана такмичења из страних језика

Протеклог викенда су одржана такмичења за ученике из страних језика – енглеског и немачког, на која излазе само ученици осмог разреда. На такмичењу из немачког језика није било пласираних ученаика на следећи ниво такмичења, а из енглеског језика, пласман су оствариле Николија Нина Тимотијевић и Јана Вучељић.

Честитамо ученицима уз жељу да добар резултат остваре и на окружном нивоу.


 

Успешни и у Тршићу

На републичком такмичењу из српског језика и књижевности које је одржано у суботу, 26. маја у Тршићу, међу ученицима седмог разреда нарочито се истакла наша ученица Николија Нина Тимотијевић која је освојила друго место.

Основна школа „Вук Караџић“ спада у ред најуспешнијих школа у Моравичком округу по броју освојених места на републичким такмичењима из различитих наставних предмета.

Честитамо ученици на постигнутом успеху и желимо јој још пуно освојених награда.


 

Друга награда на Републичком такмичењу

Александар Госпавић, ученик шестог разреда наше школе је на републичком такмичењу из математике које је одржано у Новој Вароши прошлог викенда, освојио друго место, што није његов једини успех у овој школској години. На републичком такмичењу из физике, одржаном 6. априла у Кладову, Александар је освојио прво место са максималних 98 поена. Овај талентовани дечак је и на општинском и окружном нивоу освојио места на такмичењима из историје, српског језика и информатике и рачунарства. Тренутно се спрема за републичко такмичење из информатике и рачунарства које ће се одржати у Београду 19. маја. Желимо му пуно успеха и још освојених медаља и награда у будућности.


 

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

У суботу, 06. априла у нашој школи је одржано окружно такмичење из српског језика и језичке културе.
Коначне резултате можете погледати овде.

 

Окружно такмичење у атлетици

У уторак, 2. априла 2019. године, на теренима СЦ „ Младост“, одржано је окружно такмичење у атлетици на коме су учествовали ученици који су се пласирали прошлог уторка на општинском такмичењу и постигли следеће резултате :

 • Вукашин Вељовић 8/4 је освојио друго место у дисциплини трчање на 100 м
 • Алекса Јовић 8/1 је освојио прво место у дисциплини трчање на 800м
 • Теодора Павловић 6/3 је освојила прво место у дисциплини трчање на 600 м
 • Кристина Ђуровић 4/2 прво место у дисциплини скок у даљ

Сви ученици који су освојили прва места су се пласирали на следећи ниво такмичења.


Честитамо ученицима на постигнутим разултатима.


 

Успешни и у атлетици

У уторак, 26. марта 2019. године, на теренима СЦ „ Младост“, одржано је општинско такмичење у атлетици. Ученици наше школе су и овога пута учествовали и освојили запажене резултате:

 • Вукашин Вељовић 8/4 је освојио прво место у дисциплини трчање на 100 м
 • Алекса Јоцић 8/1 је освојио прво место у дисциплини трчање на 800м
 • Теодора Павловић 5/2 је освојила прво место у дисциплини трчање на 600 м
 • Катарина Нина Палуровић 8/4 треће место у дисциплини трчање на 100 м

Честитамо ученицима на постигнутим разултатима.


 

Такмичење у рецитовању (млађи разреди)

Школско такмичење у рецитовању за ученике млађих разреда, одржано је 22. 3. 2019. године у 12 часова. Учествовао је 41 такмичар, а њих пет се пласирало на општинско такмичење, по оцени жирија који су чинили представници Стручних већа млађих разреда.На Општинско такмичење пласирали су се:

 • Вукашин Кнежевић, 12, песма ,,Кад сам био велики”, Мирослав Антић
 • Софија Арсенијевић 23, песма ,,Мајка”, Мира Алечковић
 • Јелисавета Јовановић 31 ,песма ,,Дете у зоо врту”, Љубомир Симовић
 • Ања Недић 32, песма ,,Крила”, Мирослав Антић
 • Сара Бабић 43, песма ,,Први танго”, Мирослав Антић


 

Такмичење у рецитовању за ученике старијих разреда

У четвртак, 21. марта 2019. године са почетком у 12 часова, одржано је такмичење у рецитовању за ученике старијих разреда. Учествовао је 21 ученик, а комисија у саставу Гордана Шкавовић и Јасна Баралић је одлучила да нас на општинском нивоу такмичења представљају следећи ученици:

 • Марта Крвавац V/1 са песмом „Ниси ти више мали“, Матије Бећковића
 • Јелисавета Мандић VI/4 са песмом „Обичним речима речено“ , Биљане Станојевић
 • Нина Петровић VII/5 са песмом „Симонида“, Милана Ракића
 • Александра Ковачевић VIII/5 са песмом „Јефимија“, Милана Ракића
 • Данило Лукић VIII/5 са песмом „Досадна песма“, Мирослава Антића

Стручно веће за српски језик


 

Успеси ученика на такмичењима

У суботу, 16. марта 2019. године, у ОШ „Милица Павловић“ одржано је окружно такмичење ученика из физике на коме су постигнути запажени резултати. Ученици одељења VI4 Александар Госпавић и Алекса Јоцовић заузели су I место, Павле Макљеновић, Ива Дуканац и Мартин Живковић II место, а Чедомир Јанковић III место. Никола Ракићевић и Ђорђе Сретеновић из одељења VI2 су понели похвале.
У конкуренцији ученика седмог разреда Павле Ђурић је освојио III место.

У суботу је одржано и такмичење из технике и технологије за ученике од петог до осмог разреда, а постигнуте резултате можете видети на линку.

У недељу, 17. марта 2019. године, школа је била домаћин општинског такмичења ученика основних школа из српског језика и језичке културе, на коме су наши ученици школе остварили сјајне резултате, које можете видети на линку.

У претходном периоду су реализована општинска такмичења из свих наставних предмета и 115 ученика наше школе је понело једну од прве три награде или су похваљени. Њихове резултате можете видети на следећем линку. 

Општинско такмичење из српског језика

У недељу, 17. марта у нашој школи је одржано општинско такмичење из српског језика и језичке културе.
Коначне резултате можете погледати овде. 

Календар такмичења

На основу Стручног упутства о организовању такмичења ученика основних и средњих школа избор ученика за општинско такмичење се врши искључиво на основу постигнутих резултата ученика на школском такмичењу.

Ученик може учествовати на такмичењу и смотри из највише два наставна предмета и једног ваннаставног облика васпитно – образовног рада.


Директор школе Милко Иконић

 

Најуспешнији у школској 2017/18.

У школској 2017/18. години на републичком такмичењу из српског језика и књижевности – Књижевна олимпијада, ученица седмог разреда Данка Савковић је освојила треће место и тако остварила најбољи резултат у овој школској години. Такмичење је одржано у Сремским Карловцима 12. и 13. маја 2018. године, а у оквиру предвиђеног програма, наставници и ученици су имали организован обилазак Сремских Карловаца под слоганом „Путевима српског језика и књижевности”.

 

Трећа награда на републичком такмичењу
из хемије

На републичком такмичењу из хемије одржаном у Београду, дана 21.маја 2018. године, ученик наше школе Бошко Танасковић освојио је III награду, уз пратњу наставнице Станојке Батрићевић.

Такмичење се реализовало у две етапе: тест и практична вежба. За Бошка је и једно и друго било на захтевном нивоу, осим што је можда тест био мало тежи. Највећу подржку пружили су му породица и наставница хемије. У разговору нам је рекао да га је ово такмичење које је одржано на ПМФ-у, можда и определило за наставак образовања и будућег занимања.

Танасковићу је ово такмичење један велики успех, а понос наше школе поред његових многобројних награда са осталих такмичења. Иначе пре пре републичког такмичења Бошко Тансковић је освојио I место на општинском као и I место на окружном такмичењу.

 

Велики успех ученика ОШ „Вук Караџић“
на кросу РТС-а

На теренима СЦ „Младост“ 11.05.2018.године одржан је крос РТС-а у 10 часова.

Сви ученици чачанских основних и средњих школа као и предшколских установа узели су учешће на кросу.

Екипно смо заузели највише првих места у рангу основних школа на територији Општине Чачак.

ОШ „Вук Караџић“ наставља да ниже спортске успехе, баш као и успехе на такмичењима у знању.


Актив наставника физичког васпитања

 

Велики успех младих кошаркаша - бронза на
Републичком такмичењу

Нижу се успеси и пехари младе екипе кошаркаша из Основне школе „Вук Караџић“.

Последњи у низу успеха је победа на Међуокружном такмичењу и треће место на Републичком такмичењу у Кладову.

Овом такмичењу претходило је Општинско и Окружно такмичење. На Општинском такмичењу савладане су најјаче екипе ОШ „Драгиша Мишовић“ и ОШ „Филип Филиповић“ из Чачка. На Окружном такмичењу победили су тимове ОШ „Краљ Александар“ из Горњег Милановца и ОШ „Милан Благојевић“ из Лучана.

Тим је предводо наставник Срђан Парезановић, а чинили су га Сергеј Срећковић (капитен), Ђорђе Златановић, Вељко Вујовић, Андрија Коларевић, Павле Секулић, Давид Станкоски, Стефан Крстић, Божидар Лакушић, Лазар Јовановић, Филип Николић и Ђорђе Петровић.

ОШ „Вук Караџић“ наставља да ниже спортске успехе, баш као и успехе на такмичењима у знању.

 

 • Са поносом директор Милко Иконић и помоћник директора Данијела Пештерац честитају Михаилу Павловић, ђаку генерације.
 • Припремили смо много диплома и награда за све наше ученике који су постигли сјајне резултате на такмичењима.
 • Књиге су спремне и за наших тридесет сјајних Вуковаца.
 • Директор са ученицима који су освојили једно од прва три места на такмичењима у организацији Министарства просвете у школској 2017/18. год.
 • Једна сјајна генерација - 30 Вуковаца је добило награде 12. јуна, 2018.год.
 • Наши најбољи физичари Никола Вучићевић и Михаило Павловић на државном такмичењу у пратњи професорке Олге Дукић.
 • Директор са разредним старешинама и најбољим ученицима - Вуковцима 2017.год.
 • Хор наших ученика је увеличао прелепу свечаност доделе диплома Вуковцима
 • Поносне разредне старешине са својим најбољим ученицима - Вуковцима, дана 12.јуна, 2018.год.
 • Свечани програм доделе диплома је обогаћен звуцима гитара наших ученика.