VukKaradzic.jpg

 

Добродошлица

Добро дошли на сајт
ОШ „Вук Караџић“ из Чачка!

Драги посетиоци сајта! На овај начин желимо да вас упознамо са нашом школом и могућностима које она пружа ученицима од првог до осмог разреда. Наш циљ је да развијемо интелектуалне, креативне и социјалне капацитете ученика на начин који ће им омогућити да по својим знањима и умећима буду равноправни грађани света. Надамо се да ћете уживати и пронаћи оно по чему се разликујемо од других школа.
 

СТВОРИЛИ СМО ШКОЛУ КОЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ:

 • Квалитетно знање за даље школовање
 • Пријатан, удобан и безбедан амбијент за учење и дружење
 • Најбоље учитеље који својим начином рада омогућују квалитеније и трајно стицање знања
 • Формирање радних навика, добре дисциплине, узајамног поштовања и толеранције
 • Добру сарадњу и организована дружења ученика, родитеља и наставника
 • Бригу о васпитању и здрављу деце

Тиме ученици добијају основе за развој сигурне, свестране и хумане личности, спремне да умења и знања примени и у свакодневном животу.

 

КАКО ТО ОСТВАРУЈЕМО?

 • Начин рада прилагођавамо савременим образовним захтевима и потребама ученика
 • Континуираном едукацијом наставника и увођењем савремених технологија у васпитно-образовну праксу
 • Користимо књиге и едукативне материјале који су квалитетни и по мери детета
 • Омогућили смо да различите ваннаставне активности буду бесплатне и понуђене сваком детету
 • Сарадњом и добром комуникацијом са локалном заједницом и свим осталим релевантним институцијама
 • Организовањем различитих трибина, смотри, такмичења, предавања, радионица намењених ученицима, родитељима и наставницима

Милко Иконић, директор школе

 

Реч помоћника директора

Поштовани посетиоци сајта,

Хвала вам на времену, пажњи и интересовању за нашу интернет презентацију. Надамо се да ћемо бројним садржајима успети да одговоримо на ваша питања, као и да вам понудимо информације због којих сте наш сајт и посетили. Драгоцена нам је и ваша помоћ и сарадња у овој заједничкој мисији – да деци омогућимо свестрани развој свих способности, да им помогнемо да развију позитивну слику о себи и окружењу, да би изградили поверење у себе, своје могућности и стекли поверење у школу и запослене у њој.

Наша интернет презентација садржи информације о свим активностима које се у школи реализују, као и о успесима и постигнућима наших садашњих и бивших ученика. Све што је лепо и вредно пажње, представљено је посетиоцима.

Данијела Пештерац, проф.енглеског језика и помоћник директора

 

Актив учитеља

Dobrodoslica ucitelja.jpg

Драги посетици нашег сајта,

Добро дошли у ОШ ,,Вук Караџић“ у коме пре свега влада другарствo и пријатна атмосфера, подстицајна за рад!

Наша школа је оаза мира. Красе је дружење, учење, љубав и радост.

Интензивно радимо на развијању савремених процеса усвајања знања, подстичемо креативност, развијамо тимски рад, социјалне и комуникационе вештине код ученика.

Отворени смо за сарадњу и размену икустава и идеја.Једна смо од школа БЕЗ НАСИЉА!

Негујемо ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ живота!

Трудимо се да традиционалну наставу потпуно модернизујемо и максимално се посветимо сваком ученику да буде по мери савременог детета.

Актив учитеља

 

Стручни сарадници

Добродошлица посетиоцу сајта школе

Сарадња школе и породице је од кључног значаја за подстицање и подржавање развоја детета. Укључивање родитеља у живот школе захтева озбиљно припремање, планирање, евидентирање, анализирање, консултације, и представља важан сегмент образовно-васпитног процеса.

Сама сарадња започиње поласком детета у први разред, и траје све до краја основног образовања и васпитања. Тај период у развоју детета има изузетан значај за његов интелектуални, социјални, морални, емоционални и физички развој.

Жеља детета за сазнавањем и његова радозналост је нешто што сваки родитељ, заједно са школом треба да изгради код детета. Препознавањем заједничких интереса и одговорности када су деца у питању стварамо боље програме и повољније прилике за њих.

Добро дошли у нашу школу.

Психолог и педагог

 

Драги посетиоци сајта,

Administrator sajta.jpg

Наша школа вам отвaра врата, вредни наставници се труде улажући своју енергију, знање, напредне технологије и много љубави да наставу учине квалтетном и интересантном. Ученици им ту љубав и знање враћају добрим оценама, примерним понашањем, честим нагарадама и признањима.

Када препознамо таленте код ученика, помажемо им да их развију и унапређују. Трудимо се да сви заједно развијамо емпатију и вршњачко учење. Остварујемо сталну и добру сарадњу са родитељима. Родитељи су ту да нам помогну да заједно стварамо бољи и квалитетнији развој и образовање деце.

Мотивишемо ученике да према својим интересовањима буду део неке секције, да буду укључени у ученички парламент, да развијају креативност и да од малих ногу стварају, размишљају, такмиче се и напредују...

На нашем сајту имате много тема које чине живот наше школе. У њима можете прочитати и видети разне догађаје: свечаности, награде и такмичења, пројекте, дечије радове, песничке вечери, семинаре, путовања, излете, и све оно што су наши ученици и наставници постигли.

Снежана Славковић, професор технике и информатике

 

 • На приредби директор наше школе срдачно поздравља прваке и жели им срећан почетак.
 • Збох успеха наших ђака на разним пољима, медији су увек заинтересовани за контакт са нашом школом.
 • Радосно очекујемо да ћемо заједно на свим пољима освајати прва места.
 • Помоћник директора Данијела Пештерац, педагог Анђелка Петровић и ученице осмог разреда радосно су дочекали будуће прваке.
 • У срцу нам је увек жеља да сваком ученику помогнемо на његовом путу највећих остварења.
 • Разиграна секвенца пригодног програма за дочек нових првака.
 • Учитељи Марина Спасојевић и Остоја Јокановић са психологом Маријом Вуловић срдачно дочекују будуће прваке и њихове родитеље.
 • Учитељица Гордана Пауновић песмом и свириком хармонике весело дочекује будуће прваке и њихове родитеље.
 • Педагог Анђелка Петровић дочекује будуће прваке и њихове родитеље делећи при том пригодне беџеве.
 • Професори информатике вам желе добродошлицу и потрудиће се да вам припреме много занимљивих материјала из своје области.