VukKaradzic.jpg

 

Дан школе

Дан школе - најсвечанији дан
у току школске године


Дан школе је један од најрадоснијих догађаја нашег школског живота. Сваког 8. новембра, у част рођења нашег највећег реформатора српског језика, Вука Караџића, славимо Дан школе. Тог дана организујемо свечани програм и у част његовог дела трудимо се да оживимо све оно из нашег језика што може подстаћи генерације младих да иду Вуковим путем. Припремамо рецитал, хор и сцену. Дан школе је један од најрадоснијих догађаја када желимо да организујући свечани програм уживамо са гостима - да наградимо ученике и да на најсрдачнији начин дочекамо нама драге људе.
 

Рођендан Вука Караџића и Дан школе – 8. новембар

Вук Стефановић Караџић је био српски филолог, реформатор српског језика, сакупљач народних умотворина и писац првог речника српског језика. Вук је најзначајнија личност српске књижевности прве половине XIX века.

Иако је његово дело историјски означило правац кретања развитка друштва и културе нашег народа у претходном периоду, оно и данас добија нове садржине и доприноси преображају нашег друштва.

Ми славимо овај дан када се родио Вук. У част његовог дела оживљавамо све оно из нашег језика што може подстаћи данашње генерације да иду Вуковим путем. Ђаци школе која носи Вукове име посебно свој рад обележавају Вуком и његовим делом. У школи се посебно негује језичка култура и писменост као и добро учење у свим научним областима.

Вук тако живи међу нама – његово је име симбол лепог говора, доброг учења, знања, науке, његово је име у наградама и дипломама које стичу најбољи ђаци, а међу њима је велики број оних који носе звање вуковца. То је наш понос, а то је и враћање великог дуга Вуку.

Зато са неком топлом радошћу дочекујемо Вуков рођендан и наш празник – Дан школе, када озарених лица наши ученици изводе уметнички програм.

 

Отварање новог кабинета информатике

Dobrodoslica ucitelja

У среду 8.11.2017. године свечано је прослављен Дан школе. Поред дивног програма и дочека гостију, отворили смо нови савремени дигитални кабинет за информатику и рачунарство. Опремање дигиталне учионице финансирало је Министарство правде Републике Србије у износу од 1.100.000 динара из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.

Добили смо 30 нових и брзих савремних рачунара, на којима је инсталиран оперативни систем 2010 и office 2016, као и мноштво других програма. За напреднији рад и показну наставу стигао нам је и нови пројектор, тако да ће нам предавања бити сликовитија и пријатнија за ученике. Уз оваку опрему биће квалитетнији рад у кабинету, па ће сваки ученик моћи на свом рачунару да програмира, пише, црта и креира разне садржаје.

Отварању кабинета присуствовали су представници локалне самоуправе, директори многих основних и средњих школа, пензионери - некадашњи радници наше школе, запослени и ученици. Изјаву за медије дао је директор Милко Иконић и професор технике и информатике Снежана Славковић.

 

Директор даје извештај о постигнутим резултатима

Директор Милко Иконић је исказао задовољство успесима које су ученици постигли у претходном периоду као и привилегијом да отвара нови кабинет информатике у његовом првом мандату директора.

У извешатају који је забележила Марија Павловић, новинар OzonPress-a директор је рекао: “ Данас славимо 54.рођендан у новој школској згради. Заиста је моја привилегија да у првом мандату директора школе отварам нови кабинет за информатику. На конкурсу у априлу који је расписан од стране Министарства правде добили смо 1,1 милион динара како би кабинет опремили савременом опремом.

Наша школа је препознатљива, како у граду Чачку, тако и на територији целе Србије. Постижемо запажене резултате из свих области, на свим такмичењима које организује Министарство просвете, на спортским такмичењима. Испратили смо још једну успешну генерацију ученика који су уписали жељене школе".

 

  • Дан школе не може да прође без хора наших ученика, којег маестрално води професор Слађана Новичић.
  • Директор школе са претставницима градске управе и осталим гостима поводом Дана школе.
  • Приредба поводом Дана школе пуни пространи хол до задњег места.
  • Ученици који су обогатили програм Дана школе својим рециталом.
  • Отворен је нови кабинет информатике, а тим поводом присутни су били гости из већине средњих и основних школа града Чачка, као и наши професори и родитељи.
  • Професори информатике на отварању новог кабинета, радосни што ће наставу убудуће изводити на савременим компијутерским системима.
  • На свечаном програму поводом Дана школе - део Стручног већа за техничко и информатичко образовање - Јелена Лајшић, Горица Обрадовић и Снежана Славковић.
  • Говор заменика градоначелника поводом доделе донације нашој школи.
  • У кухињи наше школе после приредбе чака нас предивно послужење, дело наших куварица.