VukKaradzic.jpg

 

Актуелности

Актуелности

Наша школа вам отвара врата, вредни наставници се труде улажући своју енергију, знање, напредне технологије и много љубави да наставу учине квалтетном и интересантном. Ученици им ту љубав и знање враћају добрим оценама, примерним понашањем, честим нагарадама и признањима.


Када препознамо таленте код ученика, помажемо им да их развију и унапређују. Трудимо се да сви заједно развијамо емпатију и вршњачко учење. Остварујемо сталну и добру сарадњу са родитељима. Родитељи су ту да нам помогну да заједно стварамо бољи и квалитетнији развој и образовање деце.

Мотивишемо ученике да према својим интересовањима буду део неке секције, да буду укључени у ученички парламент, да развијају креативност и да од малих ногу стварају, размишљају, такмиче се и напредују...

У овој теми Aктуелности нудимо вам извештаје многих догађаја: разне свечаности, награде и такмичења, пројекте, дечије радове, песничке вечери, путовања, излете, и све оно што су наши ученици и наставници постигли.


Проф. Снежана Славковић


Позивница за Дан школе

У четвртак 8. 11. 2018. године прослављамо Дан школе. Позивамо Вас да будете драг гост.


Ученици и запослени школе

 

Квиз одржан поводом прославе Дана школе

У оквиру манифестација којим се обележава Дан школе, за ученике четвртог разреда у понедељак 5. 11. 2018. године организован је квиз у холу школе уз присуство родитеља, ученика, директора и осталих колега.

Тематика квиза везана је за живот и рад Вука Караџића. Организатори су учитељи четвртог разреда са педагошким асистентом Снежаном Недић и Небојшом Милетићем као техничким сарадником. Жири су чинили учитељи Наташа Ралић, Јасминка Марић Глишовић, Мира Куртић , док је почасни гост жирија била учитељица Катарина Секуловић.

У квизу је учествовало пет тимова који су представљали своја одељења. Екипу су чинила четири ученика и маскота маскирана у Вука Караџића. Ученици су одговарали на разноврсна питања и решавали различите задатке о животу и раду Вука Караџића, загонетке и одгонетке, састављали најдуже речи од задатих слова, састављали пословице од задатих речи.

Награђени су сви ученици, учесници квиза, а посебно три првопласирана тима. Прво место је освојило одељење 4/3, друго место одељење 4/5, а треће место одељење 4/2.


Актив учитеља четвртог разреда

 

„Заједно против алкохола“

Полицијска управа у Чачку у периоду од 24.10. до 25.12.2018. године, реализује пројекат превенције под називом „Заједно против алкохола“ за ученике осмог разреда на територији Чачка.

Циљ пројекта је подићи свест ученика о штетности алкохола и проблему угрожавања безбедности под његовим утицајем. Планиране активности подразумевају радионице у трајању од 45 минута и поделу флајера.

За ученике наше школе, предавање је одржано у четвртак и петак, 1. и 2. новембра, а предавач је био Александар Рисимовић, самостални полицијски инспектор.

 

Настава у природи за ученике млађих разреда – Копаоник 2018. године

У периоду од 30. септембра до 10. октобра 2018. године, за ученике млађих разреда је реализована настава у природи на Копаонику у хотелу „Сребрна лисица“ за ученике другог, трећег и четвртог разреда.

На планини смо учили једни од других, од својих учитеља, рекреатора и од саме природе. Боравак у хотелу, чији запослени заслужују сваку похвалу, укусна и богата трпеза, хигијена, љубазно особље, део су утисака којима смо обогатили своја искуства. Срдачни загрљаји и осмеси, говорили су више од фотографија, којима смо забележили све лепе догађаје за време боравка. Планирани садржаји наставе у природи су у потпуности реализовани.


Актив учитеља

 

Светски дан поште

Поводом Светског дана поште 9.10.2018.године, у школи смо организовали једну занимљиву активност. Ученици су једни другима писали писма која су доносили у библиотеку. Затим су обавештавали свог друга да га писмо чека у библиотеци, а онај ко би долазио да узме писмо, узимао би и једну књигу. Циљ ове активности био је да се подстакне лепота писаног изражавања, да се осети драж примања писма, али и да се подстакне читање.


Библиотечка секција

 

Вуковци за понос

У уторак, 12. јуна 2018. године, у холу школе је одржана приредба поводом свечане доделе Вукових диплома и проглашења ђака генерације. Ове године 30 ученика је понело Вукове диплoме, а за ђака генерације је проглашен Михаило Павловић, ученик одељења 8/2 , носилац седам посебних диплома.

 

Још једна трећа награда на Републичком такмичењу

На Републичком такмичењу из хемије, које је 19. и 20. маја 2018. године одржано у Београду, ученик наше школе Бошко Танасковић VIII2 оствариo је сјајан резултат освојивши трећу награду.

Честитамо ученику и његовој наставници на постигнутом резултату са жељом да и у будућности постижу запажене резултате.

 

Прво место за школски лист "Вуковац"

Dobrodoslica ucitelja

На шестом Сајму школског издаваштва који је одржан у петак, 27. 04. 2018. године у ОШ "Кирило Савић" у Ивањици лист наше школе "Вуковац" проглашен је најбољим школским листом у категорији основних школа Моравичког управног округа.

 

Велики успех ученика ОШ „Вук Караџић“
на кросу РТС-а

На теренима СЦ „Младост“ 11.05.2018. године одржан је крос РТС-а у 10 часова.
Сви ученици чачанских основних и средњих школа као и предшколских установа узели су учешће на кросу.


Екипно смо заузели највише првих места у рангу основних школа на територији Општине Чачак.

Добили смо два пехара: један за најмасовнији одзив ученика, а други за екипни успех ученика.


ОШ „Вук Караџић“ наставља да ниже спортске успехе, баш као и успехе на такмичењима у знању.

 

 • Наши ученици су показали најбоље резултате на завршном испиту у јуну школске 2017/18. године.
 • С поносом смо додели 30 награда нашим најбољим ученицима - Вуковцима, дана 12. јуна, 2018. године.
 • На сајму издаваштва наш лист Вуковац проглашен је за најбољи школски лист.
 • Учитељица Наташа Ралић помаже будућим ученицима у цртању првих цртежа на ликовној радионици у оквиру „Школе по мери првака", одржаној 17. марта, 2018. год.
 • У „Школи по мери првака" у радионици Весела математика, будући ученици су осетили лакоћу при учењу математике.
 • Ученици осмог разреда су будућим првацима приближили физику и неке Теслине изуме, стварајући много занимљиву атмосферу.
 • У уторак, 27. марта 2018. године, одржано је књижевно вече посвећено песникињи Љиљани Браловић, која живи и ствара у живописном селу Прањани.
 • Други април се обележава као светски дан особа са аутизмом. У Европи пет милиона особа има аутизам, док у Србији нема прецизних података, али према евиденцији Републичког удружења за помоћ особама са аутизмом, у нашој земљи живи око 2500 таквих особа.
 • У оквиру пројекта "Покренимо нашу децу" на часовима увек имамо неку физичку активност.
 • Ученици су уживали у шетњи и учењу на Тари. Ово им је била једна од најлепших Школа у природи.
 • Учитељица Јелена Мандић на бини са ученицима изводи сцену са прелепим маскама и костимима.
 • Пожелели смо добродошлицу првацима уз прелеп програм наших старијих ученика. Било је рецитала, музике, песме и игре.